Attraksjoner

 Treff per side  Laster
­
­

Viser 1-9 av 9 treff

Borre kirke ligger vakkert til på Kirkebakken i Borre - like ved RV 19.

Les mer

Kirken inne på Karljohansvern er med sitt høye tårn og nygotiske arkitektur et kjent og kjært blikkfang i byen. Langskipskirke i gotisk stil, beliggende på Karljohansvern.

Les mer

Løvøykapellet er den minste av Horten kommunes tre middelalderkirker og ble antagelig bygget på 1200-tallet. Kirkens beliggenhet har sammenheng med St. Olavs Kilde, som sprang frem der det i dag er satt opp en brønn.

Les mer

Historien beretter om en "innvandring" av metodister til Horten i 1864.
Den 29.07.1869 ble Horten Metodistmenighet innstiftet av pastor Martin Hansen.
Metodistkirken ble oppført i 1875, på gartner Ar...

Les mer

Nykirke kirkes byggeår kjenner man ikke, men vi har begrunnet viden om at den er jevngammel med Borre kirke - bygget omkring år 1100.

Les mer

Sentrumskirken i Horten er en arbeidskirke. Det var en etterlengtet kirkebygning som ble tatt i bruk i 1972. Allerede i 20-årene ble Centrumskirkens forening og senere flere kirkeringer startet. Det ble satt i gang innsamlinger for en ny og sentralt beliggende kirke i Horten med mer moderne design og arbeidsformer i forhold til garnisonkirken Horten kirke som ligger på Karljohansvern.

Les mer

Biskop Håkon Andersen la ned grunnsten mai 1988. Kirken stod ferdig i 1989. Byggverket er i mur.

Arkitekt: Corneliussen, Elvestad og Oset.

Les mer

Åsgårdstrand var opprinnelig en selvstendig bykommune, kjent for å ha kunstnere og badegjester fra hele landet. I dag er det mange som hevder at Åsgårdstrand er den nordligste Sørlandsbyen på vestsiden av Oslofjorden.

Les mer

29. mai 1968 la biskop Dagfinn Hauge ned grunnsten. Etter 70 års trofast arbeid ble kirken innviet og vigslet av fungerende biskop, domprost Peder Olsen 26. mai 1969.

Les mer

Powered by tellUs
Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.